W Zakopanem jest mnóstwo restauracji. Ta turystyczna miejscowość co roku przyciąga tłumy turystów nie tylko pięknymi widokami i góralskim klimatem, ale również niepowtarzalnymi, typowymi dla tego regionu smakami.
Zakopane słynie na pewno z tradycyjnej kwaśnicy na baraninie, pierogów z bryndzą oraz z oscypków. Jednak w tej restauracji postawiono na klasykę, z której słyną Polacy na całym świecie. Domyślasz się już o jaki produkt chodzi?
Tak! To kiełbasa!
Słyniemy z jej produkcji, z jej smaku, zajadają się nią smakosze. Oczywiście mamy na myśli tą produkowaną według tradycyjnej receptury, z naturalnych składników, pełną smaku i zapachu. Jest jedną z naszych ulubionych potraw. Chętnie jemy ją na kanapkach, podawaną na półmiskach mięsiw podczas wizyty gości, gotowaną, smażoną i naszą ulubioną – pieczoną.
Już od progu Goście mogą poczuć, że są w sercu Zakopanego. Restauracja jest urządzona w regionalnym stylu. W tym miejscu odkryjesz na nowo regionalne smaki. W centralnej części lokalu znajdziesz otwarty grill, na którym pieczone są kiełbasy.
Menu Restauracji Kiełbasa House & Grill nie jest długie ale każdy bez najmniejszego problemu znajdzie coś dla siebie. Znajdziesz tu różne wariacje z kiełbasą w roli głównej. Do wyboru klasyczna kiełbasa, kiełbasa biała, z baraniną, chrupiące kabanosy (które smakują wybornie z grilla) oraz tradycyjna kaszanka – wszystko jest świeże i w 100% z naturalnym składem.
Kiełbasę można schrupać na miejscu lub zabrać na wynos nie przerywając w ten sposób spaceru w okolicy Krupówek. Wybierz jedynie stopień wysmażenia, dodatki, sosy i w drogę!
Tu znajdziesz restaurację – Kiełbasa House & Grill